12 saat enkaz altında kaldı! Masterchef’e katılan Kuzey Baran Korkmaz şefleri çok etkiledi!
Yeni sezona başlayan MasterChef’e katılan yarışmacılar hikayeleri ve hayat hikayeleriyle dikkat çekiyor. Seçme gecesinde önlük kazanan Kuzey Baran Korkmaz, sözleriyle hem izleyenleri hem de şefleri etkiledi.
Depremin ardından Mersin’e taşınan Baran Korkmaz, Antakya mutfağını yansıtan yöresel bir yemek hazırladı. Korkmaz, Levanten mutfağına da ilgi duyduğunu belirterek, “Arap mutfağı ile Levanten mutfağı birbirine çok benziyor.”
DEPREMDE AİLESİNİ KAYBETTİ
Korkmaz: “Ben Hatay’da yaşıyordum. Depremden kısa bir süre önce Mersin’e taşındım. Ailemle birlikte yaklaşık 12 saat enkaz altında kaldık. Depremde amcamı, dedemi, kuzenimi ve teyzemi kaybettik. Babam ve ben yaralı olarak çıktık. “Eğer öyle olsaydı hayallerimin peşinden gitmemi isterlerdi. Hiçbir şeyi ertelemem gerekmediğini öğrendim. Hayat Devam Ediyor. Babam da depremden sonra 4-5 kez ameliyat oldu, şu anda gayet iyi çalışıyor ve aynı zamanda müzisyen” dedi.
“HEM YEMEKLERİNE HEM DURUŞUNA BÜYÜK BİR EVET”
Liderler hikayeyi duyduklarında duygularını gizleyemediler. Şef Somer, “Yemeğe geçmeden önce bir meslektaşım olarak Hatay mutfağına sahip çıktığınız için teşekkür etmek istiyorum. Bu sadece sizin göreviniz değil, Türk kimliğiyle aşçılık yapan hepimizin görevidir. Hatay için yemek belki ilk sıralarda yer almıyor ama Hatay en önemli lezzet başkentlerinden biri. “Bir şef olarak Hatay mutfağını yaygınlaştırmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunu tüm dünyaya sunmak lazım. Onun dışında siz Hataylılar’ın gıda konusunda da Allah’ın yardımı var. Hem yemeğine hem de tavrına kocaman bir evet veriyorum.”
Şef Danilo, “Kuzey, her şeyin ötesinde yemek gerçekten çok lezzetli ve güzel. Hepsini aynı boyda kesip güzelleştirmen çok güzel, yemeğin mükemmel olması için. Benden de sana kocaman bir evet.”
“O BÜYÜK KALBİ OLAN İNSANLAR…”
Şef Mehmet, şöyle konuştu: “Hatay’da çok ilginç bir şey var. Yaklaşık 12 gün Defne’de kaldım. Her şeye rağmen bize sofra kurmaya çalıştılar. O koca yürekli insanlar ellerindekini vermediler çünkü biz onlara yardım ediyorduk. … Buradan Hatay’a gittik.” Önce yaşadıklarını anlatarak, “Size en içten selamlarımızı gönderiyoruz” dedi.
Sonra dedi ki, “Yemek söz konusu olduğunda, kıymalı humusunuzun gerçekten çok lezzetli olduğunu düşünüyorum, ancak bilmenizi isteriz ki, sonraki adımlarda daha çok çalışmanız gerekecek. Ama konu bu yemeğe gelince, bu lezzetli, çok dengeli, eğer yöresel bir yemekle gelecekseniz öyle hazırlıklı gelmeyin, kafamızda soru işareti kalmasın.” “Seni tebrik ediyorum ve evet diyorum.” Dedi.