Güncel Haberler

Son dakika haber… Erdoğan’dan “Esad”dan yeni açıklama: “Davetimiz her an gelebilir” – Son Dakika Siyaset Haberleri

AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli futbol takımı ile Hollanda milli takımı arasında oynanan EURO 2024 çeyrek final maçını izlemek için gittiği Berlin’den İstanbul’a dönüşünde gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, turnuvadan elenen milli futbol takımıyla ilgili şunları söyledi:

“Öncelikle hem Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’nı, hem teknik heyeti, hem de şampiyonanın organizasyonunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bildiğiniz gibi bu maç aceleyle verilen haksız kararın gölgesinde oynandı. Merih Demiral hakkında UEFA’nın aldığı UEFA’nın Merih’e verdiği 2 maç yasağı açık, şampiyonluğa ciddi bir gölge düşürdü, tamamen siyasi bir karardır Allah her şeye rağmen milli takımlarımızın moralini ve motivasyonunu etkilememiştir. Bu olumsuzluklar karşısında milli futbol takımımız, Hollanda gibi bir futbol ekolünü adeta sarstı. Çok heyecanlı ve birbirine kenetlenmiş bir maça tanık olduk, uzun süre maçı kontrol altında tuttuk, yararlanamadık. Özellikle maçın son on dakikasında bazı önemli gol fırsatları var. Hakem olmasam da futbola karşı forvet tavrım vardı. Hollandalı oyuncuya karşı biz penaltıyı beklerken hakem pozisyona yakın olmasına rağmen penaltıyı vermedi. Milli takımlarımızın tüm çabalarına rağmen ne yazık ki yarı finale çıkan ilk dört takım arasında yer almayı başaramadık. Ne diyeyim şans bu noktaya kadar. Son saniyeye kadar elinden geleni yapan, bizlere büyük duygu ve gurur yaşatan milli takımlarımızı yürekten kutluyorum. “Bütün bunların yanı sıra hem gurbetçilerimiz hem de ülkemizden bu maçı izlemek için gelen vatandaşlarımız bu maça canlarını vererek bu üstün mücadeleye katkıda bulundular.”

MERİH’E ‘BOZKURT’ CEZASI

Merih Demiral’e verilen cezanın Türkiye’nin milli yapısına verilen bir ceza olduğunu belirten Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

“Batı’nın zihniyet olarak bize yaklaşımı bugüne kadar hiç değişmedi. Batı aynı zihniyetle devam etti ve devam ediyor. Merih Demiral’e verdikleri ceza ilk anda verilmiş bir cezadır. Röportajımızda Kazakistan’dan dönen uçakta, daha önce de söylediğim gibi, eğer mesele gri kurdun cezalandırılmasıysa, Almanların kartalı var, kartalı cezalandırıyor mu? Hayır, Fransızların horozu var, Fransızları “Neden silahlandın” diyerek cezalandırıyorlar. Efsanelerimizde yer alan bozkurt işaretini yapan Merih’e verilen bu ceza bizzat Merih’e ait değildir. Aslında Türkiye’nin millet olarak yapısına verilen bir cezadır. Bunun için en güzel ödül Bu maçtan galip çıkmamız tüm futbolcu arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin bu sevgi ve şevkle sahaya çıkacağına inanıyorum ama maalesef pozisyonlarda şutlar olsaydı. Son 3-5 dakika gole dönüştü, eve gidip ağlayanlar onlardı. Ne yazık ki bu olmadı. Şimdi 2026’da Dünya Kupası, 2028’de de Avrupa Şampiyonası var. Şimdi Montella’nın dediği gibi elimizden geldiğince hazırlanarak oradan intikam alma şansına sahip olmayı umuyoruz. Umarım böyle bir ekip hazırlanmıştır.”

MONTELLA’YA DESTEK

Erdoğan, milli futbol takımının teknik direktörü Vincenzo Montella hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Her antrenörün savunduğu bir takımı vardır. Hatasız insan olmadığı gibi hatasız antrenör de yoktur elbette. Basketbol ve voleybol antrenörleri de vardır, onlarda da durum aynıdır. Montella bunu zaten ispatlamış bir kişidir. Şimdi bugün hemen saldırmaya başladılar. Değişiklikler ne kadar zamanında?” Hayır, bırakalım o yapsın. 60. dakikada olması gerekiyordu çünkü 60. dakikada olmadı. Demek istediğim, ben oyunun bu tarafında değilim, dolayısıyla bu isim, özellikle Başkan olarak hoş şeylere değil, değerini zaten kanıtlamış bir isim. Biz sadece “Elinden geleni yaptı” dedik.

“DOHA’DAN SON HABERLERİ OLABİLİR”

Erdoğan, Gazze’deki son gelişmelere ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Son iki üç günde Gazze konusunda ciddi olumlu gelişmeler yaşanıyor. MOSSAD başkanının Doha’da Hamas yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde ateşkes de dahil olmak üzere olumlu adımlar atıldı. “An be an” ateşkes çağrısı, an be an net bir anlaşma mümkün ama mesele şu ki, Netanyahu’nun bu cinayet ve vahşet tutumu artık devam etmemeli ve uluslararası toplum ve özellikle Batılı ülkeler bu insanlık dışı şeylere dur demeli. İsrail’e saldırılarda ısrar eden ve katliamlara devam eden İsrail’dir ve uluslararası hukuk artık Lübnan’ı tehdit etmektedir, özellikle Batılı ülkeler bu noktada desteklerinden vazgeçmelidir. başlangıç. “Bu çatışmaların sona ermesi gerektiğini ve 1967 sınırlarında iki devletli çözümün kalıcı barışı garanti edeceğini en yüksek sesle söyleyen ülke Türkiye’dir.”

İRAN’IN YENİ BAŞKANI

AKP Genel Başkanı, İran’ın yeni cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkian hakkında şunları söyledi:

“Aslında Azeri asıllı bir Türk. Mesela Tebriz’de Türkçe konuşuyor. Ama Kürt bölgelerine gittiğinde orada da Kürtçe konuşabiliyor. Farsçayı da çok akıcı konuşuyor. O şekilde de konuşabiliyor. Döndüğümüzde kendisiyle temasa geçeceğim ve kendisini tebrik edeceğim. Türkiye – İnşallah İran’la ilişkiler daha iyi olur. Ayrıca Türkiye, tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu bölgede İran’la en iyi ilişkilere sahip ülkedir. Yeni dönemde Türkiye-İran ikili ilişkilerinin olumlu yönde ve artan bir hızla gelişmesini bekliyoruz.

“Geri döner dönmez STARMER’I ARAYACAĞIM”

Erdoğan, İngiltere’deki seçim sürecini şu sözlerle anlattı:

“Bence Rishi Sunak’ın kaybının en önemli sebebi İngiltere’nin bugüne kadar uyguladığı politikalar ve ekonomik alanda karşılaştığı zorluklardı. Sol açısından bakıldığında İşçi Partisi bu konuda herhangi bir sonuç elde edemedi. İngiltere 14 yıldır bu seçimde 411 sandalye kazandı. Bugüne kadar İşçi Partisi Tony Blair döneminde bile bu sayıya ulaşamamıştı. İngiltere’de ikinci kez böyle bir güce sahip olan İşçi Partisi lideri Keir Starmer’ı henüz arayıp tebrik edemedim. Kendisi ayrılan bir ülke olarak Avrupa Birliği’ne katılmaya niyeti olmadığını söylüyor. Bundan sonra Türkiye-İngiltere ilişkilerini biz mi getireceğiz?” Bunu da konuşacağız. Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ilişkiler çok köklü. Hem İşçi Partisi’nden hem de Muhafazakar Parti’den başbakanlarla çalıştık. Önemli olan müttefikimiz İngiltere ile ilişkilerimizi yeni dönemde de her alanda geliştirmeye devam etmektir. Önümüzde önemli gündem maddeleri var ve bunları ele alarak ilişkilerimizin olumlu seyrini ilerletmeyi amaçlıyoruz.”

“SİZ BİR ADIM ATARSANIZ DAHA YAKIN OLACAĞIZ”

AKP Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile ilişkiler ve Türkiye’deki Suriyelileri etkileyen olaylara ilişkin de şunları söyledi:

“Mutlaka bir karışım var. Yani bu tür olaylarda siyasi karışımın olmaması mümkün değil. Ne kadar ortalığı karıştırmaya çalışsalar da biz güçlü bir devlet olarak onlara gereken tokadı hemen attık. Tokat atmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Bunun sayesinde PKK’yı, PYD’yi, KCK’yi, FETÖ dönemini yok ettiğimiz gibi onları da yok edeceğiz, bildiğiniz gibi artık ana muhalefet yok, meydan okumaya devam edin. hala hareket halinde ve Suriye’de mültecilerle uğraşıyor, öyle bir noktaya geldik ki Beşar Esad Türkiye ile ilişkileri düzeltmeye yönelik bir adım attığı anda biz onun karşısında olacağız, biz Suriye’nin düşmanıydık, biz de öyle olacağız. Bu davetle Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu noktaya getirmek istiyoruz. Davetimiz her an Türkiye’de gerçekleşebilir. Irak Başbakanı’nın bu konuda kendi görüşü var. “Her yerde arabuluculuktan bahsediyoruz ama neden sınırımızdakilerle, komşularımızla olmasın?”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu