Güncel Haberler

Her şeyden önce, ölüm vakaları “patates köfte” ve kesimler “gerçekleşti: uzman tarafından” çapraz kontaminasyon “uyarın

Emlak Meclis Üyesi Cihan Merckaya (39), eşi Hasret Merckaya (38), 13 Nisan 2022’de çocuklar ECE Melisa Mercanaya ve Ege Merckaya (6), restoranda Dined.

4 ailesi akşam yemeğinden sonra Didim’e döndü. Bir süre sonra Hasret Mercanaya ve çocukları rahatsız edildi. Annesinden 5 yaşında olan ECE Melisa Mercanaya ve bakıma getirilen 2 çocuk öldü.

Patates köfteleri öldürüldü

ECE Melisa Mercanaya’nın Adalet Bakanlığı İstenmeyen Tıp Enstitüsü Başkanlığı tarafından hazırlanan otopsisine göre, ECE Melisa Mercanayaya, gıdaların zehirlenmesinden sonra kalp kasında inflamasyona neden olabilecek pankardit nedeniyle öldü. ECE Melisa Mercanaya ve erkek kardeşinin patates köfte yediği öğrenildi.

Kompmm

Öte yandan, İzmir Buca bölgesinde yaşayan Servet Polat, 28 Aralık’ta kızı Bahar Zeyrek ve 11 yaşındaki torunu Gökhan Zeyrek’in Efeler mahallesindeki bir şirkette bir pense yedi. Kusma ve ishal nedeniyle aile hastane eğitim ve araştırma hastanesine gitti. Aile tedaviden taburcu edilirken, Servet Polat 30 Aralık’ta 04.00’de evinde ölü bulundu. İzmir genel savcılığı soruşturma başlattı. Polat gıda zehirlenmesi nedeniyle öldü.

“Şirket kayıt belgesine bakmalıyım”

Gıda mühendislerinin kamerasının yönetim kurulu üyesi Ugur Toprak, gıda zehirlenmesi nedeniyle ölümlere dikkat çekti. Toprak, “Her şeyden önce beslenmeye gittiğimiz yerlerin hijyenik koşullarını kontrol etmeliyiz. Hem personel hem de operasyonel hijyen. Tarım ve Silvicoltura tarafından verilen bir şirket kayıt sertifikası olup olmadığını incelemek gerekir. Ayrıca, birçok kişi var. Yerler açılır açmaz, ama biliyoruz ki, bunun yerlere dönmenin de olabileceğini biliyoruz ve güveniyoruz “ Dedi.

“Yeterince yemek yapmamaya neden olan bir kontaminasyon olabilir”

Toprak, hayatını kaybeden insanlardan yedikleri yiyecekleri değerlendiriyor, “Patates Köfte Yemeği. Patatesler gıda zehirlenmesinden kaynaklanabilir. Yani patates elle soyulup soyulursa, üzerinde toprağın kontaminasyonu olabilir. Belki de şirket kendi başına. Ürün de enfekte olabilir Tavuk ve süt ürünlerinin eksikliği ile. Dedi.

“Genellikle Çağraz’dan bir kontaminasyon vardır”

Toprak ayrıca en yaygın kurumsal hatadan bahsediyor, “Genellikle çapraz kontaminasyon. Bu nedir; bıçaklarla pişirilen ürün nedir ve kartlardaki çiğ ürünlerin kesilmesi. Çiğ ürünler çiğ ürünler çapraz aralıklara neden olabilir. Örneğin, et cotta ile kesilebilir. Aynı masa ve bıçak. Dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu