Güncel Haberler

Kanarya Adaları, von der Leyen’i göçmen krizine ilk elden tanık olmaya davet ediyor

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Kanarya Adaları hükümetinin bir sözcüsüne göre, her 45 dakikada bir kişi Atlantik’ten takımadalara geçerken ölüyor.

REKLAM

İspanya’nın Kanarya Adaları, artan göç krizini ilk elden görmesi için Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e resmi bir davet gönderdi.

Kanarya Adaları hükümet sözcüsü Alfonso Cabello, Afrika’dan gelen küçük teknelerin sayısında geçen yıla göre yüzde 126 artış görülmesi üzerine Avrupa Birliği’nin (AB) krize acil müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

Cabello, Von der Leyen’e yazdığı mektubunda “Avrupa’nın güney sınırına bir kez daha bakması gerektiğini” belirterek, “Kayıtsız kalamaz. Hareketsizlik, güvenliğin, özgürlüğün ve özgürlüğün en büyük alanı olan Avrupa kimliğine aykırıdır” dedi. refah.”

Cabello ayrıca, Avrupa Komisyonu Başkanı’nın varlığının Kanarya Adaları tarafından “Avrupa Birliği’nin bu en dış bölgeye olan bağlılığının bir sembolü” olarak görüleceğini de sözlerine ekledi.

15 Ağustos itibarıyla yılbaşından bu yana Kanarya Adaları’na 22 bin 300 göçmen geldi ve bu sayının önümüzdeki aylarda daha da artması bekleniyor.

İspanya Mültecilere Yardım Komisyonu (CEAR) koordinatörü Juan Carlos Lorenzo, elverişli seyir koşulları nedeniyle yılın son aylarında göç yollarının yoğunlaştığını açıkladı.

Avrupa’ya giden en ölümcül rota

Göçmenlerin çoğunluğu Mali, Fas, Senegal, Gambiya ve Moritanya’dan geliyor.

CEAR tahminlerine göre Atlantik, bu yıl bildirilen 4.800’den fazla ölümle en ölümcül göç rotası olmaya devam ediyor. Bu yolculukların tehlikesinin altını çizen Cabello, bu rotada her 45 dakikada bir kişinin öldüğünü belirtti.

Göçmenler bu tehlikeli sınır geçişlerinde şiddetli yoksulluk, fırsat yokluğu, zulüm ve çatışma gibi çeşitli nedenlerle hayatlarını tehlikeye atıyor. Lorenzo, altta yatan bu nedenleri ele almak için diyaloğun suç ağlarının ötesine geçmesi gerektiğini söyledi.

Lala olarak da bilinen Loueila Mint El Mamy, Lanzarote’de yaşayan bir göçmenlik avukatıdır. Odak noktasının kontrol altına almaktan vizeye erişimi kolaylaştırmaya doğru değişmesi gerektiğini savunuyor.

Lala’ya göre, vize politikaları ve yasa dışı ticari çıkarları insani ihtiyaçların önünde tutan karmaşık sistem nedeniyle çok fazla göçmen tehlikeli yolculuklara çıkıyor.

Refakatsiz çocukların gelişi durumu daha da karmaşık hale getiriyor. Bu çocuklar, İspanya’nın diğer bölgelerine yeniden yerleşmeleri için bu bölgelerin onayını gerektirdiğinden ek engellerle karşılaşıyor.

Şu anda Kanarya Adaları’nda 6.000’den fazla çocuk bulunmaktadır ve yerel kaynaklar son derece sınırlıdır. Geçtiğimiz yıl yetkili merkez sayısı 36’dan 81’e çıkmasına rağmen sorunlar devam ediyor.

Kanarya Adaları Devlet Başkanı Fernando Clavijo, adaların bu yükü tek başına taşımaya devam edemeyeceğini söyleyerek daha fazla destek çağrısında bulundu.

Clavijo, daha fazla göçü önlemek için göçmenlerin menşe ülkelerinde etkili çocuk entegrasyonu projelerine ve kapsamlı politikalara duyulan ihtiyacın altını çizdi.

REKLAM

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de göç krizinin hafifletilmesine yardımcı olmak amacıyla Batı Afrika menşe ülkelerini ziyaret ediyor.

Bu ziyaret, Gran Canaria’daki Arinaga sakinlerinin her gün şahit olduğu “kano mezarlıkları” ile canlı bir şekilde ortaya konan krizin somut etkilerini vurgulamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu