Yeni Araştırma: Çocuk yemeğinde yüksek riskler gözlenmiştir! Obezite ve şeker tehlikesi! Uzmanlar uyardı: “Kabul edilemez”

Birleşik Krallık’ta yapılan yeni bir çalışma, pazarlarda satılan gıdaların üçte birinin çok ayrıntılı yiyecekler (UPF) kategorisinde olduğunu ortaya koydu.
Uzmanlar 632 ürünü inceledi
Leeds Üniversitesi uzmanları 632 popüler marka ürününü inceledi. Sonuçlar, bu ürünlerin yüksek oranda şeker ve katkı maddesi içerdiğini ve bebeklerin kendilerini sağlıksız yeme alışkanlıklarıyla suçlayarak obezite riskini arttırdığını göstermektedir.
Yüksek şeker ve düşük beslenme değeri
Çalışmada, özellikle “eritme” atıştırmalıkları ve çubuklara dayalı çubuklar düşüktü. Saf ve meyve atıştırmalıkları “şekersiz” etiketle pazarlansa da, parçalanmış meyvelerle serbest şeker oranları yüksektir. Bazı meyve müzayedelerindeki kalorilerin yüzde 67’si şekerden geliyor. Bu gıdalar diyabet, kalp hastalığı ve kanser gibi ciddi sağlık sorunları ile ilişkilidir.
Uzmanlar tarafından uyarı: “Kabul edilemez”
Araştırmanın ana yazarı. Diane Thropleton, “Organik veya” Şekersiz Şeker “yanıltıcı etiketler olarak” Çocuklar için Departmanlar “. Bu ürünler gerçek gıda olmaktan uzaktır ve çocuklar sağlıksız lezzetlere alışkındır. Bu durum kabul edilemez. Sağlık sorunlarının hayatı vakıfları atmıştır.
Uzmanlar, ebeveynleri çocuk yemeğini seçmeye daha dikkatli olmaya davet ediyor.